dissabte, 24 d’agost del 2013

Fabes amb Cloïsses

Ingredients:
 
400gr de “fabes de Navarra”
500gr de cloïsses
500ml de fumet de peix
200ml de vi blanc
2 unitats de ceba
3 dents d’all
Pebre negre mòlt
Oli d’oliva verge extra
Sal
 
 
Preparació:
 
Amb antelació haurem de tenir el fumet preparat; en el nostre cas el fumet ha estat elaborat amb dos raps, una dotzena de crancs i caps de gambeta panxuda, que han estat bullint durant vint minuts.
 
Picarem la ceba ben petita. En una paella hi ruixarem l’oli i afegirem els tres dents d’all sencers. Tot seguit i quan l’all comenci a daurar-se incorporarem la ceba que cuinarem uns quinze minuts a foc mitjà (5 de 9 graus). Passat el temps requerit vessarem el vi blanc, quan aquest hagi reduït agregarem les fabes, abocar el fumet, tapar i deixar cuinar trenta minuts. Un cop la cocció sigui la desitjada, agregar les cloïsses. Amb cinc minuts més de cocció les cloïsses s’hauran obert i ja tindrem el plat finalitzat.
 
 
Dificultat: Fàcil / Preparació: 90 min / Cocció: 60 min
 
 
 
________________________________________ _ _ _ _ _
 

*Nota Amb Serrell: Després de la nostra última estada a Navarra, hem optat per aquest tipus de mongeta, tant apreciada al nord de la península que també podem obtenir precuinades amb conserva i el resultat d’aquestes no deixa de ser exquisit. Referent al vi, en aquest cas, l’elecció ha estat un blanc del Montsant mescla de garnatxa blanca i macabeu de vinyes velles, que a l’hora ens ha servit per acompanyar aquest àpat. Som de l’opinió de que si un vi no és bo per beure, no és bo per cuinar.

3 comentaris:

  1. Plat d’aquells que diuen “de cullera” tot un clàssic de la cuina Asturiana. Aquestes Fabes con amasueles de sabor autèntic sense variants ni especies protagonistes, fan que sigui l’elecció més encertada per aquests dies de fred i humitat.

    Un àpat típic en un dia típic d’hivern.

    ResponElimina
  2. Ostres!! Fijo que el faig.. M'encanta el sabor d'aquest plat! ho vam probar a Asturies i aixo si es veritat que el dia a de acompanyar, jejjee.. Sembla senzill, je us dire el resultat. Cris.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anímat, segur que el repetiràs.

      Gràcies per comentar, salutacions!

      Elimina